Как да запазим кожата си млада?

Всяка жена мечтае да запази кожата си млада, но процесът на остаряване е неизбежен. За наш късмет козметичната индустрия се развива с невероятна скорост и отдавна предлага кремове и серуми с възможностите на пластичната хирургия. 

Как да запазим кожата си млада?

Дехидратацията, образуването на бръчки, повяхването и изтъняването на кожата са неизбежни последствия от остаряването. Кожата ни постоянно се възобновява, но скоростта на регенерирането на кожните клетки намалява с възрастта. Молекулите, поддържащи нейната еластичност - колаген и еластин, започват да се разпадат и втвърдяват с годините. Водата, съдържаща се в кожата, също намалява. В резултат на това кожата започва да губи своята еластичност и мекота, изтънява, става свръхчувствителна, изсушава се и се появяват бръчки.
Две групи фактори предизвикват стареенето на кожата: вътрешни (ендогенни) и външни (екзогенни). Вътрешните фактори са наследствеността и възрастта. А външните: въздействието на околната среда, в която най-опасни са ултравиолетовите лъчи. Те предизвикват образуването на свободни радикали, които атакуват клетките и еластичните влакна на кожата, ускорявайки значително нейното стареене. Има разнообразни източници на свободни радикали, като замърсяването на околната среда, тютюнопушенето, алкохолът, някои лекарства и нездравословният начин на живот като цяло.
И все пак, въпреки че не може да бъде спрян, процесът на остаряване може да бъде забавен. Добре овлажняваната и подхранвана кожа се запазва млада по-дълго време. Но е препоръчително да се използва козметика против бръчки, за да се предотврати ранната им поява или за да се ограничи вдълбаването им.

Козметиката против бръчки действа върху дермата, в която се намират колагенът и еластичните влакна. Стимулира фибробластите (клетките, които ги произвеждат) и се бори със свободните радикали. Основните активни съставки в козметиката против бръчки са витамините, основните мастни киселини, ензимните продукти и хидратиращите полимери.

8 ВАЖНИ СЪСТАВКИ ЗА ДА ЗАПАЗИМ КОЖАТА СИ МЛАДА:
  • Овес – Овесеното масло е богато на антиоксиданти, есенциални мастни киселини и природни омекотители. Има силно изразено противовъзпалително и заздравяващо раните действие, притежава и антибиотичен ефект. Успокоява кожата и я прави мека и еластична, подобрява защитните и възстановителните й функции.
  • Маслиново масло – Съдържа всички видове мастнo разтворими витамини, фитостероли и фосфолипиди. Маслиновото масло предотвратява изсъхването на кожата, а като следствие от това и образуването на бръчки.
  • Хидролизиран пшеничен протеин – Подобрява капацитета на задържане водата в кожата и има възстановяващо и успокояващо действие. Кожата се хидратира в дълбочина.
  • Арганово масло – Благодарение на съдържащите се в него мастни киселини (най-вече линоленова), овлажнява кожата и е мощен антиоксидант. Забавя процесите на стареене на кожата, възстановява я след изсушаване и я предпазва от вредните въздействия на средата. Съдържащите се в него сапонини поддържат кожата гладка и мека, а стеролините предотвратяват възпаления и екземи.
  • Масло от жожоба – Естественото масло от жожоба е източник на енергия и свежест за всички типове кожа. Специфичната му структура създава защитен „филм” върху кожата, който я предпазва от прекомерната загуба на влага и неутрализира вредните външни влияния. Регенерира кожата, стяга я и действа превантивно срещу появата на бръчки.
  • Масло от кайсиеви ядки (студено пресовано) – подхранващо и омекотяващо масло, което лесно попива в кожата. Маслото е изключително подходящо за дехидратирана, деликатна и чувствителна кожа. Богато е на витамин F, който е важен биостимулатор за различни физиологични и биохимични процеси в организма. Успокоява възпаленията по кожата и спомага за регенерацията. Съдържа и природен восък, който действа като натурален филър. Препоръчва се особено при суха, деликатна, преждевременно състарена и възпалена кожа. Омекотява, подхранва, запазва влагата и активира обмяната на веществата.
  • Растителен глицерин – Глицеринът е вторичен продукт от извличането на масла. Хидратира и овлажнява кожата на лицето, косата и тялото. Запазва естествената еластичност на кожата и укрепва защитната бариера на кожата, като по този начин я предпазва от неблагоприятните атмосферни условия и замърсяванията във въздуха. Абсорбира водата от въздуха, с което прави възможно усвояването и пренасянето й в кожата.
  • Колаген – Основен компонент на кожата, костите, сухожилията, връзките и хрущялите, включително тези, които защитават ставите. С възрастта производството на колаген намалява, което води до първите признаци на стареене и загуба на еластичност на тъканите. Колагенът действа като мощен регенератор на кожата и стимулира обновяването на клетките, оставяйки кожата гладка и мека.
  •  



Как да си ги набавя?

Всички тези съставки са съчетани в един продукт:

КОЛАГЕН КРЕМ от RSI

или ПОРЪЧАЙ на тел. 0897 812 727



Коментари

Популярни публикации от този блог

ВЪЛШЕБНАТА КЪРПА ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА ПРОЗОРЦИ RSI

Титанови съдове BALLARINI

Гарантирана свежест - без миризма от изпотяване