Крем от Чаено дърво



Маслото от чаено дърво е есенция от австралийско чаено дърво, получено след дестилация на листата на Melaleuca alternifolia. Чаеното дърво, Melaleuca alternifolia, е дърво от семейство Миртови. То вирее в Австралия и достига до височина повече от 6 метра. От него се добива масло, което е използвано от аборигените от векове за различни медицински цели.
Маслото от чаено дърво е много силен дезинфектант. Това негово свойство се доказва с факта, че убива дори резистентни на антибиотици щамове на Staphylococcus. След провеждането на редица експерименти е установено, че маслото е много ефективно срещу aspergillus, bacteroides, Clostridium, Cryptosporidium, Diptheroids, E. coli, Enterobacter, Fusobacterium, Gonococcus, Hemophilus, Herpes viruses, Meningococcus, Microsporium, Peptococcus, Proteus, Pseudomonas, Spirochetes, Staphylococcus, Streptococcus, Trichinosis, Trichophyton. Химичното вещество терпинен-4-ол представлява мощен фунгицид, мощен гермицид и има силно антисептично действие.

Предимства:

  • Едно от най-важните антисептични и бактерицидни етерични масла 
  • Със силно антибактериално действие върху три групи микроорганизми – бактерии, гъбички и вируси 
  • Притежава подчертани противовъзпалителни свойства (предотвратява и отстранява инфекциите, възпаленията и акнето), има широкоспектърен антимикробен ефект 
  • Силен имуностимулатор, подпомагащ организма в борбата срещу различни заболявания 

 

За какво се използва маслото от чаено дърво?

  • За третиране на проблематична кожа – решава проблемите с акнето, малките ранички и абсцеси 
  • За третиране на различни форми на дерматит и кожни алергии 
  • Третиране на гъбични заболявания по кожата 
  • Подходящ за грижи за интимните части (при вагинални възпаления) 
  • За третиране на вируса на херпеса (устните, лицето, гениталиите) – облекчава болката, предотвратява по-нататъшното му развитие 
  • Третиране на малки брадавици 
  • Облекчава последиците от изгаряния (физически източници на топлина и слънце) 
  • Действа отблъскващо на насекомите и облекчава последиците от техните ухапвания  

 

Какво е Чаено дърво и откъде се набавя?

Чаеното дърво представлява австралийски храст или ниско дърво с игловидни листа и нежни белезникаво-жълти или виолетови цветове. Маслото от него е “зеленото злато” на Австралия и се получава чрез дестилация на водна пара: от около 1 тон листа се получават 10 литра масло. Етеричното масло от чаено дърво е популярно в ароматерапията и е съставна част на много и различни ароматерапевтични, съответно козметични препарати. Днес то е едно от най-важните антисептични и бактерицидни етерични масла. 

Коренното население на Австралия от столетия са използвали листата на чаеното дърво за различни лечебни процедури – за лекуване на рани, ухапвания от насекоми и различни инфекции. Приложението на това ценно етерично масло в модерната медицина води  началото си от 1925 година, но едва от 1976 насам започва дестилирането му в по-големи количества за търговски цели. Благодарение на доброто му биологично действие то се използва при третирането на редица здравни проблеми. 

 

АНТИСЕПТИЧНО ДЕЙСТВИЕ на млечния конкрет с масло от чаено дърво: 

 Dr. Förster е разработил идеалната комбинация – смес от млечен конкрет и етерично масло от чаено дърво. Тя притежава характерен билков аромат, не съдържа консерванти и е подходяща за грижи и защита на всички типове кожа. Маслото е предвидено за третиране на проблематична и нечиста кожа. На първо място са проблемите с акне и малките пъпчици. Следват другите увреждания по кожата и абсцесите, съответно раничките по кожата. Със своето антисептично действие чаеното масло предотвратява развитието на микроорганизмите и възпаленията в резултат от тяхното действие. Различните форми на дерматит – възпалителните процеси по кожата, дори и тези от типа на алергиите, реагират позитивно на чаеното масло. Това масло може да се прилага вместо антибиотични унгвенти. 

 Вирусите на херпеса предизвикват сериозни проблеми – става дума за неприятните малки мехурчета, появяващи се върху устните или лицето, съответно върху други кожни участъци, включително и върху гениталиите. В някои случаи третирането на различни малки брадавици с масло от чаено дърво води до успешни резултати при упорито мазане. С маслото се третират и изгаряния (от физически източници на топлина и от слънце). Моменталното намаляване на болката, както и антисептичното му действие облекчават неприятните усещания, свързани с изгарянията (болка, горене, зачервяване, поява на малки мехурчета и други). 

 Ухапванията от насекоми, предизвикващи сърбеж и зачервяване върху кожата са друг неприятен проблем, който също се повлиява добре с маслото от чаено дърво. От една страна то действа отблъскващо – репелентно върху насекомите, а от друга страна премахва сърбежа и болката. 

Продукта се предлага и като Масло от Чаено дърво!

 

Опаковка: 200 мл.

или на тел. 0897 812 727

Коментари

Популярни публикации от този блог

ВЪЛШЕБНАТА КЪРПА ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА ПРОЗОРЦИ RSI

Титанови съдове BALLARINI

Гарантирана свежест - без миризма от изпотяване